En fantastisk kveld på Øyeren

Ikke at jeg fikk så mye fisk, ikke at jeg fikk noe stor fisk, men det var hele tiden drøpp med kule flotte opplevelser denne kvelden. Jeg har hele tiden vist at hvis det skulle bli noe gjørs på meg så måtte jeg ha hjelp. Før i år har David prøvd uten noe resultat den kvelden, i går fikk jeg mulighet til å være med Eivind ut og det så jeg ikke nei til. jeg har selv min båt liggende på Øyeren nå men valgte å bli med Eivind som har vist før at han har dreisen på dette.

Eivind skulle kjøre en 24 timers økt mens jeg skulle ta del av første kvelden. Gjørs var målet og gjørs ble det, på begge to eller på 3 av 4 stk som var ute denne kvelden, men først………………


For dere som ikke har vært med på dette før så bør dere få det med dere. Eivind Thilesen og hans kastnett. Det er jo en gang i året som er den første for året og nå er det andre året jeg er med på første forsøket for året, og Mister Thile skuffet ikke i år heller. Rart dette med å huske hvordan man gjorde ting i fjor eller året får. Det svinner liksom vekk i løpet av en kald vinter.

Grabben foret opp et par tre områder så det ble gjort en grundig forhåndsjobb. Plassene fikk hvile litt for å samle masse agnfisk, så skulle det bare kastes et nett over………………………………..Så prøver vi igjen ……………………………………..mmmmmmmmmmm
hold det ned, dele det i to, lage en liten snurr på det………………………..
Putte litt av garne i munnen (huske å gape for det røsker til)
Så slenger man garnet til helvete ……………… så er det bare å håpe at en av blysøkkene skal treffe en mort i hode slik at den flyter opp.Jeg kan jo si uten å virker for arrogant at vi måtte fiske med jigg den kvelden. Det ble ingen fersk agnfisk til gjørsfiske. Helt ærlig så tror jeg jammen du kunne ha tjent penger på dette Eivind. Det er en halvtime med humør,frusterasjon,sinne og håp.
Men selv om det ikke ble noe agnfisk denne kvelden så ble det gjørs, det ble gjedde og det ble abbor.

Å bli med Thile denne kvelden skulle vise seg å bli et sjakktrekk, om han sliter litt med kastenettet så er han desto bedre på gjørs.

Jeg var den første som var borti fisk, men det var Thile som skulle få gleden av å få den første gjørsen i båten.

Ingen stor fisk men gjørs var det. Det som er artig med Eivind er at han ikke er redd for å prøve ut nye ting. Nye måter å rigge på, størrelsen på jiggen mm og i går fikk han bevist at testing gir resultater.

Eivind nappet opp tre gjørs får jeg i det hele tatt hadde fått noe (uten om en liten abbor) Ingen store gjørser men for faen alt i verden handler ikke om størrelse.

Kjærligheten til fisken er til tider litt i overkant, men men ………
Etter å ha observert måten Eivind fisket på så smalt det til på stanga min og opp kom min første gjørs tatt på jigg fiske, satan å kult. Men uten gubben så hadde nok ikke jeg vært en jigggjørs rikere.
Stolt som en ny bakt pappa…………………………………
En ting som beriket kvelden var denne gjedda. Jeg hadde fått en pakke i posten, nei to pakker faktisk og de jerkbaitene måtte bli med ut for å testes, ikke for å få fisk men for å se gangen på det. Men så skjedde det, det at jeg fikk et hugg på jiggen pelagisk og forsto fort at gjedda jaget litt rundt. Satt på en muskysnax og hadde tre hugg på tre kast uten at den satt. Byttet så over til en Snows shad og bank, fast fisk……………
Ingen stor fisk, men utrolig utrolig artig. Hadde flere hugg men ingen flere gjedder i båten tatt på jerk.
Andre og Robbin var også ute denne kvelden, de hadde slitt litt, et par smågjedder var resultatet så langt, men så ble det flex gitt……………….
Andre hadde fått på en ok fisk………………….. ble snakk om en grei gjedde…………..
men opp kom en meget flott gjørs på 3+.

Det er noe med ræva i været å båten til Robbin heheheheeh

Kjempe kveld, for min del å det å lurer seg ut med Eivind er skjelden feil……………

Selv har jeg vært på jobb i dag, mens meldingene har tikket inn. Det har vært tre båter som har fisket litt i lag å det er snakk om 3 asp ( på en båt), gjedde på 10+ (Michael) og gjørs på over 3kg (Robbin) + flere andre fisker. Så alle har fått sitt, så nå det sitter nok noen rundt i noen stuer i kveld med et smil om munnen og med virkelig god grunn.

Bare å gratulere alle sammen……………………………..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here