Årets første laks for MP

Årets første laks for MP tatt i orkla
det er alltid spesielt med den først for året.

For mange er laksefiske årets høydepunkt, og med rette. Laksefiske kan være noe av det mest håpløse man kan drive men, men når først fisken sitter så skjønner man fort hva som driver folk. Laksefiske er for mange ikke bare fiske, det er det sosiale langs elven, stemmningen, opplevelsen av å se en laks velte seg i vannskorpa, spenningen, sittringen, sitter den i dag ??

Kommer det noen ny fisk, går vannet opp eller ned. Det kan gå timer, det kan gå dager, for noen til og med år, men så plutselig suger ruggen i seg flua eller sluken og din livs kamp er i start gropa. Fighten kan til tider føles som et helvete, man har puls på en verdi man aldri klarer å komme opp i ellers og ønsket om å få opp fisken blir bare større å større som tiden går.

Og gleden ved å få den opp blir derfor enorm, man har endelig klart å lure den, ikke bare til å ta men man har fått den på land, man har lykkes, man har oppnådd det man ønsket. Årets første fisk er på land og resten av sesongen blir ren kos. Uansett å dreven man er så er det noe ved den første laksen man fanger for året. Alt av følelser blåser igjenom kroppen.
Når man ser gleden til Morten som har en del laks på samvittigheten så fortår man hvor spesielt dette fiske er og hvorfor folk år etter år bruker masse tid å penger på dette fiske.

Tatt på en selvbundet flue. Laksen som er ekstremt vakker hadde en vekt på 6,8kg

Det er utrolig flott å ha så mange fiskevenner, det beriker bloggen…………..

Takk MP.

1 kommentar

  1. aiaiai! Grattis! Noe annet enn de slappe gjeddene detta. hehe. Må få tatt en laksetur i år jeg også!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here