Höstfiske med en tankeställare.

Så var det dags !

Hösten började smyga sig på och det hade hunnit bli september, inte för att naturen verkade ha förstått att det skulle vara höst och svalare i vattnet med lätt fiskade gäddor. Temperaturen låg stadigt på 18 grader i vattnet.

Nåja är det september så ska man fiska gädda! Jag och min ständige vapendragare Niclas bokade in varje ledig dag som jag kunde ta mig till Karlstad närmsta månaden för fiske.

Första helgen så sammanfaller fisket med Sun Citty predatorshow vilket innebar ytterst tidigt morgonfiske på lördagen och vi kör på med ganska snabbt fiske med jerkbaits över grundpartier och utöver kanter med ett gäng snipor upp til 90cm som resultat och snipor vill vi inte ha…

Byter taktik och plockar fram våra spön för flötestrolling och hämtar upp några fina idar som Niclas har metat upp tidigare i veckan.

Sätter ut spöna och låter idarna simma 1 meter under ytan längs en djupkant som går från 1-3m tar kanske max 5 minuter så kommer första attacken och iden gör en tokrusning in mot ett näckrosbälte men där tar det stopp och inget mer händer.

Tycker att det känns lite konstigt med tanke på att vi fiskar med betesfisk runt kilot och då brukar de bli mer action när dom blir skrämda så jag chansar och dunkar i ett mothugg. Det svarar bra men sen följer det bara med lojt och jag pumpar in fisken till båten ser att den är hyfsat lång tar ett snabbt gälgrep och lyfter in fisken den är tunn 117,5 cm vi tippa den inte ett gram över 6,5kg en snabb bild och den simmar vidare.

.1240168_10151686675513655_1427284480_n Notera dom grumliga ögonen och stora skallen.

 

Vi fiskar vidare och 20 minuter senare får Niclas ett bra hugg på sin id och linan rasar ut men han har varit med förr och väntar kalt ut rusningen vevar ner tills det tar stopp och klämmer i med 2 stycken mothugg  så de knakar långt ner i handtaget.

Stenhård drill och jag kan lyfta in dagens andra skapliga gädda, denna mäter 117 cm och har bättre kondis och vägs lite snabbt. Dock så är båda inställda på att det inte är någon 10+ men man vill ju inte chansa. Vi har rätt och vågen stannar på 9,76 kg en helt ok fisk men lite besvikna är vi med 2 fisk som borde ha alla möjligheter för att vara 10kg+ vi drar en snabb slutsats om att det är det ovanligt varma vattnet och utspridd betesfisk som är boven och vi styr in båten mot land för ett snabbt besök på Predator showen.

Fortsättning följer imorgon…

1175654_10151686668788655_1099296211_n

 

/Jonatan

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here